maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helleriemuja Perämerellä

Lapset hyppivät veneen kannelta mereen Seskarössä.
Heinäkuun helteet jatkuivat ja jatkuivat. Casperosa oli kiinnitettynä Kemin Uleninrannan laituriin pari viikkoa. Sinä aikana se kävi monta reissua Perämerellä ystävien seurassa.

Teinit saatiin houkuteltua (lahjottua) mukaan kolmen päivän reissuun, joka suuntautui Seittenkaaren saarelle Ruotsin puolelle. Seskarö on tuttu paikka meille monen kesän ajalta.
Mukaan lähti viiden ihmisen ja yhden koiran muodostama miehistö,

Asuntovaunulautta
Lähtöpäivä oli perjantai 25. heinäkuuta. Sää oli aurinkoinen ja tuuleton. Puksuttelimme moottorilla perille asti ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä.
Menimme Seskarön sillan alta, mikä lyhentää matkaa jonkin verran kohteeseemme Sortinlahdelle.
Ilta kului ruokaa laittaessa ja uimisessa. Lapset hyppelivät v
eneen kannelta veteen koko illan puoleen yöhön saakka.

Lapset nukkuivat yhdessä teltassa. Se oli väärä valinta, sillä aamuyöstä teltassa tuli kuuma, kun sisällä tuhisi kolme ihmistä. Seuraavana yönä telttaan menivät vain tytöt.
Lauantaina vaihdoimme paikkaa Sortinlahdelta Seskarön laituriin. Kävelimme kuumassa säässä syömään Wärdshusin saaristolaisruokia.  Lapset söivät pitsaa ja hampurilaista.
Kaikki ruuat olivat aivan huippuhyviä!

Illallinen veneessä Sortinlahdella.
Näimme viikonlopun aikana monta saunalauttaa lahdella, se taitaa olla siellä muotia! Viereemme ajelehti myös oudonnäköinen hökötys, joka lähelle lipuessa tunnistettiin asuntovaunulautaksi.
Sortinlahdella ei nähty lintuja, mutta sitäkin enemmän paarmoja. Hyi!

Ei kommentteja: