maanantai 30. kesäkuuta 2014

Bättre Folk -festivaaliantia

Olavi Uusivirta ja Timo Kämäräinen lavalla.
Ostimme kahden päivät rannekkeet Marjaniemen Bättre Folk -festareille, vaikka netistä kaivamamme ohjelma ei kaikilta osin kiinnostanut.
Sanoisin, että liikaa muuta kuin folkia, jos kerta folk-festareista halutaan puhua. Vai mistä minä tiedän, rap-musiikkihan saattaa jonkun mielestä olla 2010-luvun kansanmusiikkia.

Perjantaina kuuntelimme Samuli Putroa, jonka rauhalliset sävelet ja hienot sanoitukset hivelevät mieltä. Putro esiintyi vakuuttavasti, vaikka sanoi jännittäneensä keikkaa kovasti. Pelkkä laulu ja kitara kun ei aina toimi.
No, nyt toimi. Putron yksinkertaisuus sopi Hailuodon karuun ympäristöön paljon paremmin kuin pitkin perjantai-iltaa raikuneet rapit.

Lauantaina pääesiintyjänä oli Olavi Uusivirta, eikä suotta kehuttu. Kaverinaan upea kitaristi, Timo Kämäräinen. Duo sai lavalla aikaan melkoista menoa ja meininkiä.
Uusivirta oli  niin liekeissä, että heitteli keikan päätteeksi lavan eteen kaikenlaista tavaraa mitä lavalta käteen sattui.
Keikan päätteeksi Uusivirta saoi lähtevänsä saunaan, uimaan ja Ouluun. Jepjep, sauna oli vierasvenelaiturin vieressä, joten saimme todistaa artistin nakujuoksentelua Marjaniemen rannoilla.
Artistia ei ole ainakaan ujoudella pilattu.

Ei kommentteja: