lauantai 28. kesäkuuta 2014

Hailuodossa varkaita!

Luoto-saaristolaisravintolan lounasbuffetin alkupalat.
Hailuoto ei ole entisensä.
Täältä on viety laituri, tuulimyllyt ja webbikamera. Nettikameran puuttumisen huomasimme jo aikaisemmin kotona, kun yritimme katsella luodon säätä ja venevieraiden määrää laiturissa.
Myöhemmin saimme informaatiota, että webbikamera toimii taas. No, toimiihan se, mutta mökkiläisten takia kameraa ei ole suunnattu vierasvenelaituriin päin.
 
Laituri on nostettu pois, koska se oli huonokuntoinen. Laiturin painot ja niistä roikkuvat köydet on kuitenkin jätetty paikalleen ja siitä johtuen yksi moottorivene jäi niihin kiinni perjantaina illalla.
Rajavartioston vene yritti irrottaa moottorivenettä köysistä pari tuntia, tuloksetta. Onneksi paikalle tuli nuori mies pienellä moottoriveneellä. Hän puki märkäpuvun päälleen ja sukelsi katkomaan köydet puukolla.
Veneilijät pääsivät iltamyöhällä laituriin viettämään iltaa.

Samuli Putro esiintyi Bättre Folk -festivaaleilla.
Kävimme päivällä pyöräilemässä Hailuodon keskustassa. Elmo haukkui kärryssään koko matkan, vaikka juoksutimme sitä alkumatkasta muutaman kilometrin väsytysmielessä. Ei auttanut, Hailuodon koirat saivat kuunnella Elmon räksytystä. Vastakaikuakin tuli mukavasti.
Pyöräilyn jälkeen kävimme kuuntelemassa Samuli Putroa Bättre Folk -festareilla. Muut esiintyjät eivät olleet meidän mieleen.
Marjaniemeen on tullut uusi ravintola, Luodon saaristolaisravintola, jonka lounasbuffetin kävimme testaamassa ja hyväksi havaitsemassa.
Karri Husson ravintolassa on persoonallinen ja maukas ruoka. Alkupalapöydässä oli monenlaista kalaa ja salaatteja, joissa oli käytetty bulguria ja linssejä mukavasti.


Ei kommentteja: